Tisvilde august 2015

I samarbejde mellem Danske Folkekor og Tisvilde Højskole inviteres til en spændende uge med den svenske dirigent Robert Sund, som mange kender fra en lang række Nordklang-stævner, og hvis musikalske alsidighed vi i Danske Folkekor første gang nød godt af ved det første Danebod-stævne i 1981. 

Hans mangesidede begavelse har givet ham en stærk position i musiklivet både i hjemlandet og store dele af den øvrige verden. Stilistisk favner han musik fra den ene yderlighed til den anden, og han udfører med samme glød og omhu de krævende opgaver og de mere enkle. Derfor føler man sig som sanger altid på rette hylde i hans selskab. 

Robert Sund har besøgt stort set alle verdensdele som dommer ved konkurrencer, gæstedirigent eller underviser. Han har ledet en række kendte og højt rangerende svenske kor og komponeret bestillingsværker til en række forskellige anledninger. 

SPROGPROBLEMER vil ikke forekomme. Robert taler, så vi alle forstår ham. 

Kursets indhold 

Robert Sund er selvsagt den gennemgående figur, og det musikalske hovedindhold er skandinavisk kormusik. Her vil senromantikken være dominerende bl. a. ved komponisterne Alfvén og Peterson-Berger. I 150-året for Carl Nielsens fødsel, vil vi selvfølgelig også møde arrangementer af sange fra hans righoldige sangværk. 

Øvefiler til Per Druds Carl Nielsen-suite "af sommernattågernes spind" kan hentes her

Robert har også lovet et aften-causeri over svenske viser med udgangspunkt i Carl Michael Bellmann, for hvis fødsel vi kan fejre 275-året. 

Derudover vil der ved morgen- og aftensamlinger være forskellige indslag, nogen af lokal karakter, andre mere almene. 

Reserver dagene nu - tilmeldingsfrist 1. juli 2015. 
Indbydelse med alle oplysninger er på vej - klik her

Kursets forløb 

Kurset starter til middag mandag den 10. august og slutter den flg. lørdag morgen. Tisvilde Højskole lover en uge med god komfort og udsøgt forplejning, så man til fulde efterlever mundheldet ”Uden mad og drikke duer helten ikke”. Desuden indbyder naturen i området til dejlige spadsereture, når pauserne gør det muligt. 

Tisvilde Højskole           

 Husk også sidegevinsterne: 

    Ud over det høje musikalske udbytte oplever du                       

 Et uovertruffet interessefællesskab

Tid til at finde venner for fremtiden 

Højskolelivets dagligdag 

Fordybelsens værdifulde udbytte 

Priser og tilmelding