Nutzhorns legat til Bent Påske

Næstved, den 4. oktober 2014

Kære Bent                                                       

Det er mig en meget stor glæde at kunne overrække dig den sidste portion af Heinrich Nutzhorn og hustrus Guldbryllupslegat  

Nutzhorn var bl.a. en dedikeret sanglærer ved Askov Højskole – og stifter af De Samvirkende Centralforeninger for blandet kor i Danmark, som i 1919 skiftede navn til Danske Folkekor.

I 1916 indstiftede venner H. Nutzhorn og Hustrus Guldbryllupslegat til fremme af folkesangen og det er dette legat, som næsten er 100 gammelt, vi nu uddeler den sidste portion af.

Valget af modtager til denne sidste portion har været nemt. Hvem andre er så engageret en ildsjæl som Nutzhorn end formanden for musikudvalget, Bent Påske?

Bent, du er en stor inspirationskilde for os alle i Danske Folkekor. Dit hjerte brænder for kormusikken og –sangen. Du er idérig og kreativ og nyder stor anseelse blandt kormusikfolk.

Din perfektionisme forbyder dig desværre ofte at uddelegere arbejds-opgaverne, men du kan listes til det. Den betyder da også, at de stævner, du har med at gøre, altid afvikles med den største præcision og flotte resultater. Din arbejdsiver og –indsats er enorm og kan til tider være svær at følge.

Din viden om musik, musikmennesker og noder er en legendarisk guldgrube – og din viden om legenderne i Danske Folkekor er ubestridelig.

Personligt har jeg oplevet et humoristisk og musikalsk menneske, som jeg har kunnet indgå i et meget frugtbart og næsten symbiotisk samarbejde med.

De ord, der står på Nutzhorns mindesten i Skibelund Krat kunne have været dine: ”Kun ord som går i Sagn og Sang fra mund til mund i Folkevang opholder folkelivet”.

Birgit Overgaard
Landsformand
Danske Folkekor