Marts 2011

Så kom foråret til Nordjylland!

Af Kirsten Sørensen

På den første rigtige forårsdag med strålende sol og klar blå himmel havde 90 korsangere sat hinanden stævne i Dronninglund for at byde foråret og sommeren velkommen i ord og toner.

Det skete ved Nordjyske Folkekor’s og Dronninglund Sangkor’s  stævne i sognegården, hvor Erling Kullberg med Bente Frendrup som pianist stod for indøvningen af 4 sange af den danske romantiske komponist Peter Heise: ”4 forårs- og sommersange.”

Om værket kan siges, at det er utroligt dejlig musik med de skønneste klange -  malet med flot svunget pensel. De fire stemmer kappes om at aflevere de fineste tone forløb for så ind i mellem at forenes i smukke harmonier.  Alle 4 satser er udskrevet for fire stemmer - 2 sopranstemmer, 1 altstemme og 1 barytonstemme.  Peter Heise siger selv at han på grund af mangel på de hersens tenorer, har været nødt til at skrive satserne med kun 1 herrestemme.

For amatørkor på almindeligt niveau er det noget af et arbejde at blive fortrolig med satserne.  Det kræver en del forberedelse, hvis det skal lykkes på en enkelt dag at få medlemmer fra flere kor på forskelligt niveau sunget sammen, så man får et vellykket resultat. Deltagerne blev udfordret, men havde en god oplevelse.

Uanset sværhedsgraden er det dog altid en stor fornøjelse at være sammen med en masse positive mennesker, som har det til fælles, at de nyder sangen.

Nydt blev også det traditionelle kagebord, som værtskoret diskede op med!