Sange i tiden – sange til tiden

Grænsekorene

6. februar 2021 i Sønderborg

5 sønderjyske dirigenter for kor rundtom i grænselandet, tager hver især med afsæt i temaet ” Sange i tiden – Sange til tiden” fat på både rytmiske og klassiske korsange for tre og fire stemmer.

Formålet med stævnet er at afspejle den mangfoldighed de fem forskellige dirigenter bidrager med under indstuderingen af deres korsange. Stævnet afsluttes med en åben prøve.

Vi har altid haft lyst til at kigge hinanden over skulderen og besøge hinandens korværksteder. For hvordan gør de andre, hvordan er de andre kors dirigenter?  Hvad synger de? Ved at invitere 5 kordirigenter fra vores lokalområde, får vi nu chancen. De 5 skal med temaet Sange i tiden-sange til tiden introducere os for deres valg og indstudere sangen sammen med de mange sangere på deres måde.

Målgruppe Medlemmer af Danske Folkekor med fokus på medlemmer samt andre med tilknytning til Grænsekorene. Andre korsangere kan også deltage.

Instruktører

Karen Hanne Munk, cand.mag. i musikvidenskab og etnografi, har i mange år arbejdet som efterskole- og højskolelærer, nuværende lærer på Sundeved Efterskole. Hun sad med i redaktionsudvalget for Højskolesangbogens 18. udgave og har efterfølgende afholdt talrige sangarrangementer rundt omkring i landet. Som medlem af Aabenraa Kommunes Musikråd, har hun de sidste 8 år ledet fællessangen til ”Flyglet kalder” i Sønderjyllandshallens Foyer, Aabenraa. Hun er dirigent for Sønderjysk Folkekor.

Bettina Helleman Munch, Bettina er uddannet operasanger og dramalærer på Vestjysk Musikkonservatorium. Derudover har Bettina diplomeksamen fra Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Studierne er suppleret med en lang række masterclasses med internationalt anerkendte operasangere. Fra 2002 – 2006 var Bettina sanglærer på Risen Musickschule, Hamburg.​I dag underviser Bettina sangelever på Kolding og Aabenraa Musikskoler samt Sønderjysk pigekors yngste piger i solosang og fungerer desuden som sangpædagog ved Det Sønderjyske Sangcenters sangprojekter, herunder den nationale efteruddannelse for folkeskolelærere “Sang-bevægelse-læring”.

Er dirigent for Broager Egnskor og Jordrup Sangkor.

Ramunas Styra, er fra Litauen og er uddannet på musikkonservatoriet der. Han er organist i Jels Kirke, hvor han også leder Jels kirkekor.

Fra 2017 er han dirigent i Rødding Egnskor.

Aksel Krogslund Olesen, musiklærer på Løgumkloster Højskole. Han arbejder nu som organist, korleder, foredragsholder, guide i musikrejser og meget mere. Ved siden af alt dette har han fundet tid til at komponere og har bl.a. skrevet melodier til sange og salmer af Lisbeth Smedegaard Andersen, Sten Kaalø, Inge Hertz Aarestrup og andre. Han er dirigent for Midtlandskoret, Toftlund.

Sebastian Clasen, stammer fra Ratzeburg, hvor faderen var organist. Fik sin musikalske grunduddannelse i Tyskland med ansættelser som organist i Haus Dittmarsken og Johna Kapelle i Neumünster. Flyttede herefter til Danmark til en ansættelse som organist i Ketting Kirke. Har fået kirkemusiker uddannelse i Løgumkloster og efterfølgende uddannelse i kordirektion samme sted hos Søren Birch. Er nu ansat som organist ved Egen Kirke. Er dirigent for Nordals Koret og Sydals Koret.

Deltagerpris kr. 100, afsluttes med en åben prøve